Tuesday, 29 November 2016

Učitelj i učenici


Najbolje je biti student il’ učenik, studenti su u sistemu sumnjivi i neprijatelji, učenici neosjetno odabrani učiteljski. Od učenja ponešto i nauči se. Istina dok traži, ako traži Voda, mi smo Njojzi pukotina. Ulijeva se. I tiho pred vrata stižemo do Hrama VRATA znaju sama kad da otvore se. Iznutra svi bolje Znaju. Kucam džaba. Čekam pravo Događanje. 

Ne biram ja Učitelja. Birao sam profesora kad je bila profesija. Bijah student - bolje išta nego ništa. A trgovci? - takvi duže još čekaju neg studenti. Energije prelazne su, na to dugo već čekaju Učenici. I studenti. Učitelj te primi kada nema barijere ega - ovi svi nestaju, postojanju to ne smeta. 

Nema više ispravno i neispravno. Nema više šta je dobro ili štetno, Sloboda postoji, nije liberalno. Hipnotišu, kude, hvale. Opasniji ljudi su od bombe, Dušu kad provale. 

To što ima ide brzo beznačajno, brzina je cilj, a Tajne se daju kad budeš spreman, i ne pitaj. Egzistentno ide kroz nas, a kako li ako nisi još Praznina? Ne ništavno, grudva, kamen. Cjelina je Ta što Voli, odvojenom stiže strah Cjelina da hoće njega i napasti. Tu je strijepnja! No, Cjelina je ona koja kroz nas pjeva. Ratnik? Čemu? Je l' Ljubavnik, Bog mu Žena? Otkud da znam. 

Kad šutnu te kažeš Jooj, to jeste čisto filosofsko, ne mišljenje. Događanje valjda situaciono treba. Nisi, a Bio si za Povratak i Saradnja. Ego samo u početku radi prvog prihvatanja je potreban s ove strane. Moja tehnika jest judo, apsorbujem, neprijatelj SE pobjeđuje sam od sebe. Slijedio sam nekad i obmanjivače, ne Majstore. Religiju, i umjetnost, nauku i ... uh, i tu se pretvaraju. Sve tržnica. 

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment