Sunday, 4 December 2016

Agarta i Midino Kraljevstvo


Nepovredivo boravište za mir je li to podzemni svijet pod planinom neko tajno mjesto? Za uvođenje, jer ne može objektivno se saznati? To mjesto nije uvijek tajno. Dinastija Sunca. Kralj je njihov i Sveštenik mostova graditelj za Jedinstvo Zemlje i Neba, čulnog i natčulnog, zlata i srebra, dvije ciklične faze: uzlazne i silazne. JANUS prvi mjesec s lica dva, negdje i četiri se prelijeva. Maska i na leđima je. Onaj koji okreće točak u Središtu je stvari svih. Sunčev znak metafora je Nepokretnom Pokretaču tačno određenom mjestu što sve kretnje oko Njeg su. Kralj svijeta je Božansko Svjetlo Midino Kraljevstvo ono peto, iznad četiri zemaljska, sve čega On dohvati se već je Zlato. Duša zato plakala je na Midinom grobu. U ovom svijetu su, usred žita, Midine uši. Meta-Trona. 

Agarta ima i vitezove. Ima Borbu. No, nije Pravda od ovog svijeta kao K. Atanasijević, već kuća je Pravde (Beith Din) Središte Duha, kažu nam Stari. Svjetlo stiže s Neba na Zemlju, i kiša. Poglavar vojski nebeskih nosi Pravdu i Milost Zemlji u drugom nekom obliku. 

Sunčevi znaci su šestice, lav, i znaci duha ovog svijeta, stanje apokaliptično jer Dvostruko je. I Mesija i antihrist, zbrka svijetlog i mračnoga, a da zbrke uopšte nema.

Trojstvo je Aum, Om, Logos vječni četvorstvo će iznijeti, a mi hvatamo logiku suda. U posudu. 

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment