Sunday, 4 December 2016

Alister Krouli


Mrzio je hrišćanstvo, magičar ispunjen mržnjom, Gorđijev ga nije simpatisao. Otac mu, kao član hrišćanske sekte protestantskog fundamentalizma i kapitalist ili pivar, dozvoljava u djetinjstvu čitati samo Bibliju. Otac rano i umire, i njemu je bio privržen, Aleister Crowley zatim ide u Kembridž (Trinity College), u internat. Majka ga je nazvala zvijeri iz Apokalipse. Postao je engleski književnik, okultist, astrolog. Tokom jedne od seansi crnomagijskih ostaje i bez sina (prije toga ostao bez dvije kćeri). 

Na koledžu čita alhemiju, mistiku, magiju. Kaže da mu je cilj istražiti duhovni svijet te ulazi tako u sotonizam, lično. S početkom New Age-a osvanjuje i na omotnici albuma Beatlesa. Oživljavaju ga tako rock muzičari i čitaju njegove knjige, npr. ,,Thelemsku opatiju”. I novi vračevi se služe njegovim thot-tarot kartama. Bio je biseksualac. 

Stupa u red ,,Zlatne Zore” u čijoj osnovi se izučava Kabala, jevrejska tajna nauka. Obrazuje se i u tarotu, u proricanju. Zatim će ući u OTO, ali osniva i sopstveni gnostički sistem Theleme na Siciliji. Koristi droge i seksualnu magiju. Pod vođstvom je posebnih duhova. Knjigu zakona mu diktira tako i sotonsko biće, njegov ,,anđeo čuvar”, kojeg upoznaje nakon prizivanja egipatskog Horusa. 

Nadahnjuje hIĆU. Inspirisaće mnoge za osnivanje Sotoninih crkava. 

Sebe vidi kao reinkarnaciju Eliphasa Levija (1810-1875) pa i prije, kao reinkarnaciju jednog od Papa i drugih. 

Umire kao rob alkohola i heroina, s riječima na usnama: „Ništa mi nije jasno, i strah me je…“  

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment