Sunday, 11 December 2016

Djeca i mi


Skrivaju se ljudi u neznanju svoje učenosti i titule. Nekim stanjem. Maskirano. Djeca Znaju i govore nam iskreno, moćno, istinito i suštinom, čudimo se. No, i njih pokvarićemo. Mi pričamo naučeno. Ne možemo baš Duboko, odrasli smo. Gomilamo pa, i znanje. Uz sve to i škrtarimo. 

Na tom putu gubimo se. Ima l’ šta da dobijemo? Samo kada kupujemo, sve se plaća. No, od Djece mi možemo naučiti mnogo toga, jer Djeca su tek nedavno ovdje stigla. Jeste dijete, ali samo u tom smislu je tabula rasa kao ogledalo, čisto. Nije prazna beba. Kakvi stanje da je tako prazno. 

U Tišini se uživa, kad dovoljan samom sebi si, ne brini. Pa, pusti i dijete svoje.

Djecu imam da darujem nešto i ja ovom svijetu. Ja i Draga. Ljubav Sveta je, seks ako se dogodi iz Ljubavi, nije strašno. Nije važno. Ljubav Majke je ogromna, vrlo važna je Djetetu. I privatnost zbog Tišine, više nego odraslima. Drukčija su kad su sama nego kad ih posmatramo, naša Djeca. 

Vaspitanjem u neznanju, da, griješimo, nemoj, pusti … moraš, hajde, jedi, leti, trči, ćuti, uči … Ma, i nas je uništilo. Učimo se poslušnosti, starijem i bilo kome. Bilo kome. 

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment