Thursday, 8 December 2016

Identitet?Ništa nije, kroz to ide. Ne dolazi, ne odlazi. Ne moraš steći Slobodu, moraš izgubiti svu vezanost, kaže Mooji (osoba), jer Sloboda je ono što jesi već, Sloboda je uvijek ovdje. Nigdje drugo. Zato treba otvorenost. Predanost je ta molitva, ništa drugo, da se predaš Višoj Volji. Kao Mooji. Povjerenje čovjek ima, privrženost. 

Ne formalno. Ne normalno. Ne onako kako kažu da sve stoji. Mooji kaže pozna svako svjetsko biće, iza očiju ih gleda. Kaže: ,,Osjećam da sam iza lica svakoga.“ Nakon JA - to je prvi snažan kocept (zamisao), al' prethodni najveći je. Isto TI, ne postoji ako nema ovog JA. I drugi. Koji vidi JA kad gleda i drugoga VIDI ja. Nisi sam kada si Beskraj. Nisi ja. Ta Igra postoji Univerzuma za okus Drugog. Nemoguće. Al' eto i moguće je kad smo ,,ja“. No, nismo ja. Drugost imaš samo da bi se igrao. Ne sjećaš se da si ovo napravio, igru ove dualnosti. Sve JEST Jedno. I mnoštveno. Jezik jedan u korijenu - Osjetilnost. I s životinjama pričaj, možeš. Božansko je to Ja Jesam, dodajemo svako svoje. Ja sam ovo, ja sam ono. Ma, nebitno. 

To JA JESAM ima Ništa. Na nama je biti Iznad. Tu sam gdje sam, a da l' jesam? Nešto ili Ništa Zna da nisam ovo. Dobro je u snu kad si budan, kaže Mooji. 

Papaji guru (master) mu reče: ,,Ako želiš biti jedno sa istinom TI moraš potpuno nestati.” Mora biti iskustveno, a ne samo napisano. 

Pravi ,,Master” (Guru) nikad ne umire, ,,mister” (gospodin) je onaj što mre. Ništa ostaje nepromijenjeno. Promjene se dešavaju ispred, i u eksploziji, ekspresijom nekog sebstva. Bezvremeno nama nije zarobljeno al' prožima. 

Ne ulaži u nikakav identittet, VIDI s vana. Um je samo obučen u identitet i nikoga nema tamo. Nisi nikad otišao samo ako dođeš sebi. 

Ko misli, ili ko govori. To je tamo izvan riječi. Nismo mi. ,,JA je zadnji komad odjeće što treba odbaciti.” Jest spoznaja. Nije samo u knjigama. Samoispitivanje je. Jesmo budni, ali svjesnost mora doći i od UM-a. 

Identitet? - to je san. Ili nije?

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment