Saturday, 10 December 2016

Neobični gospodari


Putnici su nepoznati. I Ludaci Božanstveni. Nisu sjenke već vladari su Svjetlosni. Njemu ime nisu znali, svemogući tata, mama, stara majka, baka, deka ...  ili Svetac. Rodio se kao čovjek, ponaša se kao čovjek, a bio je više od tog. Kao bog. I nije se znalo otkud je došao, kad i gdje je rođen Majstor uvijek jednostavan i realan. Jednostavnost obmanjuje, mi smo krivi. Površnost i pompeznost su za drugoga, glamurozno. Status se stvara, a nivo svijesti se događa.

Čak i nakon smrti tijela nastavljaju, vode druge. I ne pišu oni knjige. Ne čitaju, njih. I nisu za vašar ni za izvođenje. Čak su i u formi nekoj drugoj, ne tek ljudskoj, oni testiraju. I slijep čovjek. Mi zovemo ih Mistici. I Mistike neke bogom smo prozvali. Avatari. Savršen je Učitelj čovjek-bog što kaže za se da je B i Sve. Inkarniran. Stanje On je Ostvarenja. Znanje Beskrajno i Moć. Blaženstvo. Ostvarenje IZA domašaja uma nam je. 

Da, luta se lavirintom, nevidljivi su bogovi. Gospodari među nama. Bog govori, govori i stari Majstor. Evolucija nam ovdje nije INvolucija u svijesti je. Sedmi je svrha, tamo je Savršeni. Sveopšte je postojanje. Svi ostali su u šest. Nosač svijesti je ovo tijelo u sedam nivoa, mikrokosmos. Svi svjetovi. 

Zatekli su neki tako Učitelja Sai Babu iz Širdija s dijelovima razbacanim dok odmara, al' je čitav izlazio. Neki nisu smjeli tamo ni da uđu zbog ogromne energije.

Prevaranti, da, postoje, neki novac uzimaju, al' ne daju siromahu. Drukčiji su Sveti Ljudi. Borba jeste sa sjenkama, i sjenkama.

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment