Monday, 5 December 2016

Perun - ћирилица


Ne bi Perun treb'o biti tako strašan. Ni Elaja, niti Zevs. Nejasno se prošlost piše, ljudi, nauka, kultura, religija, umjetnost, sve drugo. I pismo. Npr. o ćirilici NEćirilovoj, glagoljici, o klinastom, rune, prije na hiljade godina u staroj eri. Podunavlje? Lepenski Vir? Indo-Evropa? Himelaji? Kavkaz? Poetska ИЛИРИЈА? Ilij - Troja? Ilijada? da, veoma kasno i drukčije je mnogo šta zvano - odavde je i potekao, po nekima, bijeli čovjek. I bijeli je Grad, sve nije potpuno slučajno, ima još mnogo nepoznatog. Postoji trag. Za neke je starije znanje od grčkog (u smislu Evrope il’ bijeloga svijeta), Etrurci, Tračani, i Iliri, Kloveni. Ali i Srbi? I Kelti. Vendi, Zorbi, kako Švaba jednom reče. I kod Hrvata glagoljica - ćirilično pismo СРПСКО sad zvano i bosančica. Hajd', nije bitno. Ćirilično je i komšijsko. I Germani su blisko pleme.

Majka je Zemlja. Srpski još prati i vedski jezik. Sjeverna ili Polarna Zvijezda je kolo Svaroga i Perun gromovnik pokraj arhiva istorijskog. A runsko pismo? Možda je Atlantiđansko, i sumersko? Etrursko (grč. Tribali) je ЋИРИЛИЧНО? Grci su i razorili Ilij uz poklon konja. 

Makedonci? Pa i Albanci, albin je bijel. Grb je dvoglavi orao, i prije Rima, initio - od početka, od Sumera, Azije male, Balkana i Rusije. Koriste ga i masoni. Tri prsta. Srpski. Jezik je ovaj prelazio i drugima. Sličan je sanskrit. I bogovi slični Trojedini. Sjever je Indije prilično bjelji. Tu sad boja i nije bitna do okvirno sama nauka.

Je li bilo bar nekad ljudi koji su znali sve o svojem postojanju ili pozvanju, svrhu svega, onih što su nešto više svjesni svoga ,,silaska“ s Neba. Zgušnjavanja na Majci Zemlji. 

Godina 743. p.n.e. je godinа stvаrаnjа prvog Rimа. Ništa davno. Šifra vučica. Remi, Romeji k’o drugi Rim? Ima i prije, od vremena potopa Atlantide, Etrurci (Rašani ili crveni, možda i bijeli, pak Rusi, Prusi) čudni i skrivani nekad vladari Mediterana, antičkom pozorištu ostavljaju i riječ phersu, u značenju ,,maskiran čovjek”, u latinskome PERSone. Prosopon - maska. I Swabe, i Svebi. Možda, Iliri? Troja il’ Ilij. Neretva ili Dalmacija i Podunavlje. СЛАВЕНИ? Vendi? Bijeli. Sibir. Sarbona, sabrano, saborno i Slovesno. Da, za Grke Tribali (Tri boga ili Trojedini): Svarog; Perun s nebeskim kočijama (žena Dodola - boginja kiše) i kasnije Ilija gromovnik; i treći Veles.

Koji su se razumjeli su slovesni, lavovi, drugi svi nijem(c)i. 

Vinčansko pismo mnogo i mnogo godina prije je ove ere, u Podunavlju, osim grafema i fonema, crtanjem su pisali. 

No, ko si da si, potraži se. Velik je čovjek potencijalno bilo koji i sad za sada mi ne znamo koji su od nas i koji biće odabrani.

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment