Thursday, 8 December 2016

Sloboda


Od ovoga svijeta nije, zbog Nje živim, najbolja je, idem, EGO biće svijeta je spontanost drugo-Bitna. OSTVAREN početak kraj je bez krajeva i stvar hitna Sloboda je kao Nebo mi prozračno nešto Lična.

Uz pristanak jesam rođen sa OKOVom sad je borba i značaj da slavim Ponor Ljepotu i s korovom čak, prirodu mjestimično. Iskustvo i borba pletu osrednjost tu nije MJERA sa otrovom demos tanjir krevet gleda i od čega da se ,,živi”. Ko sveopštem Djelu služi!? Pomoć treba da se krene i sagori čovjek ali BEZ pepela strada prefinjeni više nego divlji. Junak za Slobodu hvata, nek’ je Nužnost, a meni poklopiti Njih je DUŽNOST. Nužnost sebi je Sloboda, ne monizmi, Jedan nije broj tog čovjek je dostojan, a ,,robije” i života bez Vječnosti nek se stidi. Baš SRAMOTA!

Dostojanstvo i Sloboda čovjekova nisu samo socijalno demokratski život nije tek uprazno. Dostojanstvo jeste tema u diskursu. Je li okvir? Jesu l’ prava? Ako čovjek spava Život udara ga, ustanove džaba mnoge kao zmija tu sudbina krije noge, a končiće nešto vuče. Normom je li određeno pravo koje ovdje imam? Je li razum određuje? Pravo gdje je vjetra jednog koji grane svija, lomi? Nepovredivo i ljudsko PRAVO šta je? Država je l’ veća mnogo ili nije od čovjeka? - pitanje je filosofsko. Ljudsko biće se slobodno rađa, kažu, ne bih rek’o, na Slobodu i kroz borbu nisam ček’o. Rađamo se iz Slobode ono Prije sad smo problem mi Ratnici. Nije Pravda gdje je tražiš, čovjek mnoštveni jest’ banda, ona što ga o-država najveća je. 

Kažu, ekonomija je, da, jest ona najvažnija, kud se sebi samom dati, a šta smije se prodati? Razvoj? To je već Povratak. Štednja, da, Energiju kao dejstvo sačuvati, gdje ne dati, kome dati!? Sve to ekonomija je. Bez nje ne mo’š.

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment