Sunday, 11 December 2016

Struktura svijeta


Struktura se pravi, i u saćima med je red iz Haosa, baš je Haos, i velika mogućnost je neshvatljive percepcije, treba, treba održati red za svaki svijet zaseban. Pasivnost i aktivnost je. Il’ propada. I Svijest mora biti svoja u tuđini, održava. 

Pusti vrijeme, ima ono beskonačno, i vremena isto nema, šta vrijede nam sva suđenja. Zalud slaba umovanja, bilo je i snagatora. Ne, nije sve humanitet, nije sve čovječje, borba u premnogo svjetova je. 

Za Slobodu odlučiti prvo treba. Zona sumraka je onda kad promašiš. Neke stvari pomjeraju su i te, to nije samo pomjeriti. Držat’ treba ravnotežno izgrađeno. Ima tehne. Trezvenost je i kontrola, izgubljenost nemogućnost je povratka. Ne ide se ka Slobodi sa galamom, ta umjetnost Duhovna je. A Evropa, hm, gdje je? Gazila je drugog sada gazi sebe, zar tu važno ime joj je, kad je dobra nek’ osvaja? I nju bik je, ali Zeus silovao. 

Ljudi ovo što govorim ni ne žele, neće oni iz ,,sigurnog” da se sele, nešto opet zanima ih. Radoznalost površna je, saslušaju brzo bježe. Neka traže. Da, zanima sve čovjeka, on galami s trotoara, iščup’o bi sve iz tebe nabrzaka. Ima Put, a na njemu malo ih je. Nije ovo sve pobjeda. Galamimo. Za ideju treba snaga. Nije život takmičenje međ najboljim ni prosječnim. Nije svrha. Ali tako je već rečeno. I priznato. Sutra drukčije će reći, do tad ja ću se iszleći.

Pišem ono što sadržim. Knjige mogu da djeluju, ne na sve, i bez šablona. 

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment