Tuesday, 6 December 2016

Tačka


Samo je jedna, samo jedna Beskonačnost. Nije sistem. Svaki broj je Beskonačan i konačan. Sve je takvo. Svaki tren je Beskonačnost. Sve sadašnjost. Putujemo svi kroz nulu, a pomak u prostoru čulan je i nejednak Bezvremenom. Vremensko se ne pomjera, mijenja nam se prostor, masa, samo tačka izdržava. Da, Sadašnjost. 

Sekunda je jedna tačka, dah vremenski. Osnova je ova Nula, Beskonačnost, a sve drugo postojeće jeste kao iluzija. 

U bilo kojoj tački prostora vrijeme je isto. Nulto. Totalitet, kontinuum. Sve Sadašnjost je. Ona se osvješćuje. Slike naše su prošle i buduće. Treba nam Tačka. Il’ čestica. A i B. Vrijeme-prostor s tim nastaje. Periferno. A Centar je nelokalan, svaka Tačka i Centar je Beskonačnog. Radijus radi. Prostor ide iz vremena. 

Beskonačnost podijeljena dovodi sinhronicitet, jednakost je i zbog nje se mi dobro razumijemo. Dijelovi samo imaju Svjesnost, manje - više. Mekanost je asinhrona i talasna. Kažu da je dualizam. Da se proći ni ne može kroz zidove. Kad se pređe iz talasa u česticu, proći možeš. Nema Tačka dimeziju. Jesu znali Haldejci, Pitagorejci, Egipćani, Atlantiđani i drugi. Tek opisni nije broj već bogovi. Generički. Genuine. 

Svijest o vremenu je Sloboda. Samo Jedna Beskonačnost. To je iznad pregovora i ratova. 

Oktava je kružna, prostor isto kružan. Rijeka, vidimo, krivuda. Odnos je dužine rijeke prema ka liniji pravoj izvora do ušća  π konstanta 3,14. 

Duh stvara, a hemiju opažamo. Svijest je Jedna, neprekidnost, a svjesnosti pojedine. U sadašnjost ne starimo, jer Sadašnjost ne dijeli se. 

Mišljenje su same slike, egzistentno, Svijest je prijeegzistentna. Um ljudski je ograničen. Sve što kažemo mašimo. Ali, opet, ima put. I Zakon Dobrog ima. 

Svijest i Tačka su najmoćniji, više nego svjesnost, krug. U svemu je prihvatanje kako jeste. Svud je Bog. 

Vječnost ne mo’š izgubiti, ali možeš malog sebe. Ne podjarmljuj. Podjarmljuješ opet sebe. Zovemo se prostor - masa. Mozak malko obrađuje, drugdje piše. 

Kad se brojevi udruže i drže u sferi sebe tad sviraju. Svira sve što ima formu. A Tišina? 

Moraš Kosmos dozvoliti. Mi smo talas. Odgađamo pa je problem i griješimo. Kao, nešto razmišljamo. Jer moramo. Ne mislimo. Misli nisu samo naše. 

A nauka? Otkriće nam ne stiže iz znanja, istraživanjima. Raskrivanje. Ideja je osnova nam. I umjetnost. Aletheia.

Mnogo toga ne vidimo. Kad vidimo tačku sebe i svijet cijeli vidjet ćemo. Apsolutno. 

Duh i Duša, Gore - dolje, saobraznost kad nestane to je ludo. 

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment