Sunday, 4 December 2016

Tot Atlantiđanin - Smaragdne Table


On piše Opomenu Duši. Atlantiđani nisu umirali, kaže Tot. On poručuje ljudima Kema ili Egipta da se čuvaju izdaju li njegovo učenje. Svrha je izvan vremena, kaže. Tot je primio ključ Života od Gospodara. I išao je dalje od zvijezda, van prostora i vremena. Logos je poslat da osvjetli tamu života na Zemlji. Egipat je ta zemlja ,,dlakavih varvara“ u koju je Tot (Hermes Trismegistos, kao trojedini) doveo svoje ljude s Atlantide velikim brodom. Jer bio je Potop i Veliki Hram je nestao sa površine Zemlje. Instrukcije je Tot dobio od svojih ili od svog Učitelja. Još ne znamo o kom se radi. Ova divlja i dlakava djeca Kema (Egipta), kaže Tot, dočekali su ih lukovima i strijelama. Tot je tad podigao štap u ruci i protresao sve ove ljude kao da im se desio odron. Uplašili su se. Tot im zatim reče: ,,Ovo su djeca Sunca“. I Grke stare su zvali djecom Sunca. Od tada su Egipćani puzali pred Totovim nogama, a On ih je otpustio. Atlantiđani su od tad dugo bili nastanjeni u Egiptu. Tot se pobrinuo da se svud razastru djeca Atlantiđana i kad tad, a ne za se kod koga kad, pojaviće se drevno Znanje o Tajnama. Mudrost će se ponovo probuditi u njihovoj djeci. I djecu Kema sam izveo na svjetlo Znanja, kaže Tot.

Tot zatim odlazi u mračne odaje i daleke dubine Zemlje, pred lice Vladara. Portal je ispod Velike Piramide. Piramidu sam pravio savlađivanjem Zemljine teže, kazao je. Takođe, na vrhu piramide je kristal (posebna struktura) koji uzima moćnu energiju iz Etera. Za put u ,,Tamno kraljevstvo“ ili ovaj ,,podzemni svijet“ treba velika Hrabrost, govori Tot. Takav mora biti ČIST i s najvećim POSTom. Neka legne u kameni sarkofag piramide ko hoće da ide, u mojoj odaji, reći ću mu Velike Tajne. Zatim ću ga pronaći u tami dubokog podzemlja. 

Rekao je: Znanje čuvajte odabrani, pogled uprite ka svjetlu, jedno bićete s čiteljem, sa pravom biti Jedno sa svim. Ja odlazim od vas i čuvajte moje Znanje, budite Ono. Preda mnom se otvaraju velika Vrata, odlazim dolje u Tminu. Duboko u srcu Zemlje dvorane su Amentija, daleko ispod potopljenih ostrva Atlantide. Od Zemlje se treba uzdići Suncu, djeca Zemlje su porobljena. I ko se uzdigne Slobodan je. Čuvari imaju i oni su spremni da oslobode onog ko dosegne Svjetlo. A Gospodari su Beskonačna Devetorica zaduženi za napredak ljudi. Ispod Vrhovnog su Gospodari Ciklusa (vremena) i usmjeravaju Sudbine ljudi, Oni moćni i snažni slobodni su od vremena i prostora. 

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment