Saturday, 10 December 2016

Vatra - svjetlo


Mnogo vatra označava, noć vještica spaja zemlju s nebom uvijek žrtvovali životinje svoje ljudi su usjeve, novac i slatkiše dali maskiranim na vratima. Nose vatru. Na vatri su i od Logosa te sjenke - gore, isto su po gradu, usred dana oblicima svijeta plaše se duhovi zli repama izbušenim i tikvama. Svega ima. 

Imaju i lutalice među Bogom i sa svijetom, ne baš sve da anđeli su demoni, imaju i manje dobri zli - Put kući traže nose izdubljenu tikvu kao svoj lampion. 

Šta činiti? Ne smije se ni pustiti u stihije čovjek jer je više nego ta priroda, cilj je viši. Kako? Gdje? Na Putu će čovjeku tu neko nešto reći, jezik nije ovdje ni pojmovan. Događajnog mnogo bitnog ima al’ je previđeno. Ne-Viđeno.

Džaba gledam, usljed trenja se čestice snažno griju, vatra gorenje s pepelom je i dimom, ima isto prečišćeno. Gore sjenke do izvornih crta Lika u čovjeku, već je nešto, kad se slika čovjek te su crte bitne kao sama Beskonačnost.  

Šta sa vatrom? I neka je. Pusti, gledaj dokle ide, laž ne žali neka gine Svjetlo Logosa kad sine. Oslobađa vatra kad je kvalitetno i sa mjerom stanje trpno promišljeno i sa tim prevaziđeno s malo snage. Energije Više treba. Mrak jauče. Puštaj Svjetlo. Neka, ima i vještačkog kroz kulturu na vrhu je umjetničko. Stvaralački prema Duhu.

Letindor (www.letindor.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment